Votre navigateur Web (Internet Explorer) est trop ancien pour faire fonctionner ce site de manière optimale.

Vous pouvez télécharger l'un de ces navigateurs modernes et gratuits et revenir sur notre site :

Fermer 011 56 13 11 (kosten van een lokaal gesprek)
011 56 13 11 (kosten van een lokaal gesprek)

Een brommobiel leasen

Voor één vast bedrag per maand in een nieuwe brommobiel rijden! Vooraf weet u exact waar u aan toe bent. Zo komt u nooit voor onverwachte kosten te staan. Het leasebedrag is namelijk inclusief onderhoud, verzekering, reparaties en uiteraard de brommobiel zelf! De enige kosten die u zelf nog moet betalen, zijn de brandstofkosten. Voor alle zaken omtrent uw brommobiel, heeft u dan één vast aanspreekpunt, uw dealer.

Wat betekent een brommobiel leasen?

Wat is een brommobiel leasen nu eigenlijk? Een brommobiel leasen betekent dat je voor een vast bedrag per maand met een brommobiel rijdt. Het voordeel hiervan is dat je niet in één keer een grote investering hoeft te doen bij de aanschaf van een brommobiel. In dit maandbedrag zit het onderhoud, de reparaties en eventuele schades, en verzekering. Ook hoef je niet meer te denken aan wegenbelasting en pechhulp.

Kortom: een brommobiel leasen zorgt ervoor dat je niet meer voor verrassingen komt te staan. Je weet precies wat je maandelijkse kosten zijn en je kunt zorgeloos de weg op! Het maakt daarbij niet uit of je de brommobiel voor privégebruik of voor zakelijk rijden wilt leasen. Je kunt kiezen uit verschillende leasevormen.

Kan u een brommobiel zonder autorijbewijs leasen?

Wellicht vraag je je af wat de mogelijkheden zijn zonder autorijbewijs. Met een brommobiel mag je rijden zonder autorijbewijs (rijbewijs B). Wel heb u minimaal een bromfietsrijbewijs nodig (rijbewijs AM) als je geboren bent na 14 februari 1961. Hierdoor mag je al vanaf 16 jaar met een brommobiel rijden. Ben je geboren vóór 14 februari 1961, dan heb je geen rijbewijs nodig.

Natuurlijk kan je ook gewoon met een motorrijbewijs of een autorijbewijs een brommobiel besturen. Een apart rijbewijs voor brommobiel is niet nodig.

Verzekering​

De verzekering is inbegrepen in uw maandelijkse kosten, dit is uniek. Zo heeft u alle zaken via één partij geregeld en blijft ook voor de verzekeringsvragen, uw dealer het aanspreekpunt.

Onderhoud

Voor onderhoud kunt u terecht bij uw eigen Microcar/Ligier dealer. Daar wordt vakkundig onderhoud uitgevoerd zodat uw brommobiel altijd in topstaat verkeerd. Op onderhoud wordt niet bezuinigd, wij willen dat u altijd met een veilige auto de weg op gaat.

ligier voiture sans permis location - leasing

Schade

Indien u schade heeft kunt u daarvoor ook terecht bij uw eigen dealer. Zij zorgen ervoor dat in samenspraak met de leasemaatschappij uw brommobiel weer teruggebracht wordt naar zijn originele staat.

Brommobiel leasevormen

Om te beginnen zijn er verschillende leasevormen: private lease, operational lease, en financial lease. Operational lease is in principe gewoon de zakelijke en oorspronkelijke vorm van leasen. Pas sinds de laatste jaren is het mogelijk om ook privé auto’s te leasen. Voor het gemak zullen we operational lease gewoon zakelijk lease noemen.

Private vs zakelijk lease

Het verschil tussen privé en zakelijk een brommobiel leasen zijn de algemene bepalingen waar de contracten op zijn gebaseerd. De meeste private leasecontracten zijn gebaseerd op het huur- en consumentenrecht. De voorwaarden verschillen in grote lijnen weinig. Zo heb je als consument bijvoorbeeld altijd 14 dagen bedenktijd en wordt je beschermd tegen te hoge financiële lasten.

Zakelijk werkt men met andere overeenkomsten die aangepast is naar de vraag van de klant. Er geldt dus geen ‘standaard overeenkomst’, het verschilt per klant en situatie. Zo kan je als zakelijke leaser meer invloed hebben op hoe de overeenkomst wordt ingevuld.

Financial lease

Naast bovengenoemde leasevormen is er ook nog een derde leasevorm: financial lease. Financial of finance lease is een vorm van leasen dat vergeleken kan worden met kredietverschaffing. Je koopt als het ware de brommobiel en de leasemaatschappij zorgt voor de financiering. Het maandelijkse bedrag wat je betaalt is in dat geval de rente en de aflossing.

Na het aflopen van het leasecontract wordt je de eigenaar van de auto. Bij deze leasevorm hoef je dus niet het gehele bedrag van de brommobiel in een keer te betalen. Met andere woorden: je koopt de 45 km auto op afbetaling. Aan de hand van de door jou gewenste looptijd zal de lease adviseurs een berekening maken voor de maandelijkse financieringstermijn.

Voor wie interessant?

Een brommobiel leasen is voor meer mensen interessant dan je wellicht in de eerste instantie zou denken. Leasen kan een ideale oplossing zijn voor ouderen én jongeren die het gehele bedrag niet in een keer willen betalen. Of voor wie een oudere brommobiel wil inruilen voor een nieuwere.

Jongeren

Je hebt een zoon of dochter die binnenkort 16 jaar wordt en je wil eigenlijk dat ze met een veilige brommobiel gaan rijden, in plaats van bijvoorbeeld een scooter. Het kan zijn dat je rekening houdt met het feit dat ze over 2 jaar met een auto willen rijden. Daarnaast wil je liever niet voor onverwachte kosten komen te staan voor onderhoud of reparaties. In dat geval is een private lease een interessante optie voor.

Je zoon of dochter rijdt in een nieuwe en veilige brommobiel . Je moet je dus geen zorgen maken, ook niet als ze ‘s avonds de weg op moeten. Ook zijn onverwachte kosten of reparaties geen punt meer, je weet vooraf wat de maandelijkse kosten zijn van het rijden met een brommobiel . Een bijkomend pluspunt is dat je zoon of dochter twee jaar lang auto rijervaring opdoet in een brommobiel . Hierdoor zal het aantal benodigde rijlessen voor een autorijbewijs aanzienlijk minder zijn.

Brommobiel auto als tweede vervoermiddel

Mogelijk overweeg je een brommobiel aan te schaffen als boodschappen auto. Hij is compact, zuinig, en past in elke parkeervak. Je hebt zelf nog een personenauto, maar deze kan soms onhandig zijn of duur in gebruik. In dat geval kan je kiezen voor een private lease. Je betaalt een vast maandelijks bedrag en aan het eind van je leasecontract kunt u hem weer teruggeven aan de dealer of inruilen voor een nieuwer model.

Brommobiel leasen als alternatief

Stel je wilt voor een goedkopere en schonere vervoermiddel dan een auto gaan. Of je bent afgekeurd voor je autorijbewijs, maar je behoudt wel uw rijbewijs AM. Je wil nog wel mobiel zijn en het comfort van een auto hebben, maar je weet niet voor hoe lang nog. In dat geval kan private lease een interessante optie zijn. je rijd met een nieuwe brommobiel en je hebt geen onverwachte kosten. Daarbij moet je je zich geen zorgen te maken over de mogelijke verkoop van de brommobiel als je stopt met rijden.

Brommobiel inruilen

Wanneer je een oudere brommobiel hebt, maar graag met een nieuwere brommobiel wil rijden dan is leasen ook een goede optie. je hoeft geen bedrag in een keer te betalen en kan alsnog in het nieuwste model rijden. Een nieuwer model is aanzienlijk stiller dan een oudere brommobiel en ook betrouwbaarder. Vraag je dealer naar de mogelijkheden om je oude brommobiel in te ruilen.

Alles is geregeld

Wat de situatie ook is, een brommobiel leasen is dé uitkomst. Door een brommobiel te leasen kan je zorgeloos de weg op. De brommobiel is altijd tip top onderhouden en reparaties worden afgehandeld. Natuurlijk is het ook geweldig dat je je niet druk hoeft te maken om verzekering, wegenbelasting en pechhulp. Alles is voor een vast maandbedrag geregeld, zo kom je nooit voor verrassingen te staan.